I bland så är det redan bestämt, det här kommer att bli så bra! Och så blir det inte det och jag blir lika förvånad varje gång det händer. Senast var det med mitt valnötsbröd som ni ser nedan.
Det skulle bli ett mörkt bröd med surdegspulver från Finax och hackade valnötter, enda anledningen att jag övervägde att publicera receptet skulle vara att visa det i avskräckande syfte! Jag måste provbaka ett bröd snart igen med surdegspulvret, för det gav en fin arom till brödet, men konsistensen på brödet gjorde det mer lämpligt som ersättnig för gatstenar vid fotbollsupplopp (Om man nu kan prata om lämpplighet samtidigt som fotbollshulliganer) alternativt för att kolla tandstatus.
Det hela komplicerades av att jag precis läst Hundra sätt att rädda maten, som går ut på att inte slänga så mycket mat som vi gör nu för tiden. Och så står jag där med två limpor oätligt bröd, vad gör man? Jag tog i alla fall ett djupt andtag och förpassade det till komposten! Och så tröstade jag mig med att jag läste boken och kände att jag redan gjorde det mesta av vad som stod där, skönt att känna sig duktig på ett teoretiskt plan åtminstone!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar