Sega chokladrutor

De här kakorna blir lite sega och kladdiga, de är goda precis som de är eller med glass till om man vill ha det lite festligare. Bovetet är ju lite beskt i sig själv men tillsammans med vaniljsocker och kakao gifter sig smakerna fint och kakan får lite karaktär. Detta behövs:

2 ägg
2 dl socker, gärna råsocker
100 gram smör
1 ½ dl bovetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
florsocker

Smörj och bröa en liten långpanna. Smält smöret, medan det svalnar vispar du ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda i smöret i äggröran och tillsätt sedan mjölblandningen. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader i cirka 35 minuter, den ska inte vara genomgräddad och torr utan just lagom seg! Skär upp bitar och pudra över florsocker. Nu finns det råsocker flor, även om det inte är nyttigare känns det trevligt att använda och passar bra till chokladkakan eftersom sockret är lite bruntonat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar