Citronmuffins


Lördag eftermiddag utan fikabröd är ingen lördagseftermiddag! Så till fikat gjorde jag citronmuffins som blev riktigt bra med tanke på att jag inte hade något recept. Jag provbakade Carlshamn bageris Bageriets ljusa mjöl och Havremjöl fullkorn till de här.

Till 12 muffins.

Sätt ugnen på 200 grader.

2ägg
1 dl råsocker
2,5 dl Bageriets ljusa mjöl
0,5 dl Havremjöl, fullkorn
1 tsk bakpulver
Skalet av en citron
0,5 dl Smörraps
1 dl mjölk

Glasyr:
1 dl Philadephiaost
1 dl florsocker
0,5 dl pressad citronsaft

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smörrapsen och det rivna citronskalet. Vänd i de torra ingredienserna omväxlande med mjölken. Fördela i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt muffinsen svalna och rör under tiden ihop glasyren. Bred på ett lager glasyr och garnera eventuellt med strössel eller lite rivet citronskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar