Det här receptet kommer ursprungligen från en underbar väggalmanacka och det gick jättebra att baka glutenfritt! Det är ett drinktilltugg med vuxen smak som konkurrerar ut chipsen på nolltid, men det går utmärkt att dricka te till också. Det fina med dem är att äggulan gör att de inte flyter ut. Originalreceptet är med vetemjöl och då smaksatt med ¼ tsk Coldmans senapspulver. Man kan även smaksätta dem med lite kummin ovanpå!
Ca 20 stycken.
1 äggula
Salt och peppar
Arbeta in smöret i mjölet och hälften av osten. Tillsätt äggulan och eventuellt lite vatten för att få en smidig deg. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock, och skär ut stänger i lagom storlek. Lägg på bakplåtspapper, strössla över resten av osten samt flingsalt och ett par drag med pepparkvarnen. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter i 200 grader varm ugn, de ska vara gyllene! Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar