Hur många gånger har jag inte stått med en plåt småkakor som blev just en plåt, allt har flutit ut på plåten. Men med Orgrans glutenersättning blev det riktigt bra. Kakorna blir väldigt möra och vaniljhornen är tålamodskrävande när man ska vända dem i socker, men när det väl gjort och kakorna svalnat så smakar de gudomligt!
![]() |
Klara för ugnen, och inte för tätt! |
20 stycken småkakor
100 gram smör
2 dl vetemix
½ dl Orgran glutenersättning
1 msk vaniljsocker
Ev. ngn msk kallt vatten
Enklast arbetar du ihop smör och övriga ingredienser i en matberedare till en grynig massa. För att få ihop det hela till en deg tillsätter du lite vatten i taget. Lägg upp degen på plastfolie och forma till en rulle. Låt degen vila i kylskåp minst en timme. När du ska baka ut är det bäst om degen får ligga framme en liten stund för att inte vara så hård. Skiva rullen i 20 bitar och rulla vardera bit antingen till små pinnar som du böjer lätt eller rulla bollar och lägg på bakplåtspapper, tryck till varje boll så att en grop bildas och lägg i lite hallonsylt eller annan sylt du tycker om. Grädda i 12 minuter i 175 grader mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar